مدیریت توسعه شیلاتFisheries Mangement Development
دکتر افشین عادلی هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و کارشناس رسمی دادگستری رشته شیلات و آبزیان
کلمات کلیدی مطالب
نویسنده: افشین عادلیAfshin Adeli - ۱٢ تیر ۱۳٩٥

چهارمین کنفرانس ماهی شناسی ایران در تاریخ 30 و 31 تیر 1395 در دانشگاه فردوسی مشهد در محورهای ذیل برگزار می گردد:
بیوسیستماتیک ماهیان
بوم شناسی و جغرافیای زیستی ماهیان
آرایه شناسی و رده بندی تبارزادی ماهیان
فیزیولوژی و تکوین ماهیان
ماهی شناسی کاربردی
بیماری های ماهیان

علاقه مندان برای اطلاعات بیشتر به لینک ذیل مراجعه نمایند:

http://ichconf.um.ac.ir/

نویسنده: افشین عادلیAfshin Adeli - ٩ تیر ۱۳٩٥

 

این غذا توسط سرآشپز‌های ماهر تهیه می‌شود و در آماده‌سازی آن از ماهی سالمون استفاده می‌شود.

ماهی سالمون به عنوان یک ماهی چرب طبقه‌بندی شده و از جمله لذیذ‌ترین ماهی‌ها به شمار می‌رود. این ماهی به واسطه سرشار بودن از پروتئین، امگا3 و ویتامین D به عنوان یک ماهی فوق العاده سالم شناخته می‌شود. امگا3 موجود در ماهی سالمون در کنار نیاسین و ویتامین B12 برای سلامتی قلبی و عروقی بدن بسیار مفید می‌باشد. امگا3 و سلنیوم موجود در ماهی سالمون می‌توانند از بدن در برابر سرطان‌های روده بزرگ، پروستات و سینه محافظت کنند. امگا3 همچنین به کاهش افسردگی کمک کرده و از چاقی مفرط نیز جلوگیری می‌کند. افرادی که زیاد ماهی سالمون مصرف می‌کنند از احتمال کمتری برای مبتلا شدن به سرطان‌های لوزالمعده، تخمدان، دهان، معده، روده بزرگ، مری و گلو برخوردار می‌باشند. همچنین ماهی سالمون از اثر اثبات شده‌ای در نابود کردن پلاکت‌های آلزایمر برخوردار می‌باشد. مصرف ماهی سالمون برای محافظت کودکان در برابر آسم بسیار مفید می‌باشد.

برای تهیه سوشی فیله‌های ماهی سالمون را  با نمک و شکر مخلوط کرده بطوریکه لایه های بالایی و پایینی فیله‌های سالمون به نمک وشکر آغشته شود وسپس فیله‌ها را به مدت 24ساعت در دمای 4درجه سانتی‌گراد در یخچال نگهداری می‌کنند. بعد از این مرحله فیله‌ها وارد آون دودی شده تا کمی طعم دودی پیدا کند. برای دودی کردن از چوب درختان پهن برگ استفاده می‌شود.

روی یک لایه جلبک که اصطلاحا نوری نامیده می‌شود برنج ژاپنی پخته شده که به صورت له شده درآمده است به ضخامت حدود نیم سانتی‌متر قرار داده می‌شود سپس روی آن کنجد یا جعفری خرد شده پاشیده می‌شود. این لایه ها را بر روی صفحه حصیری که برای پیچیدن استفاده می‌شود به صورتی که سطح برنج با این پوشش در تماس باشد قرار داده می‌شود. در طرفی که جلبک قرار دارد فیله‌های دودی ماهی سالمون به همراه تکه‌های خیار، انبه و هویج قرار داده می‌شود، سپس توسط صفحه حصیری به صورت رولت پیچیده می‌شود و به تکه‌های 2سانتی‌متری برش داده می‌شود.

میگو نیز پس از سرزنی به مدت 3الی 5 دقیقه در آب در حال جوش ریخته شده سپس آن را آبکش کرده و روی آن آب سرد ریخته می‌شود سپس پوست آن به راحتی کنده شده و رگ آن نیز جدا می‌شود سپس با لایه‌ای برنج در ظرف‌ها قرار داده می‌شود.

سوشی بیشتر همراه با چاشنی سس سویا سرو می‌شود، برخی از گونه‌های ماهی ممکن است انگل داشته باشند اما فرآیند یخ زدگی ماهی این انگل‌ها را از میان می‌برد. به طور سنتی در گذشته برای ضدعفونی کردن این خوراک از واسایی (ترب کوهی ژاپنی) و ترشی گاری (ترشی زنجبیل) بهره‌مند می‌شوند.

فرآیند جهانی شدن سوشی از آمریکا آغاز شد و امروزه به عنوان یک غذای مفید و مناسب در جهان آوازه پیدا کرده و در حال تبدیل شدن به غذای جهانی است.

 در ساشیمی فیله‌های سالمون به صورت کاملا خام و همراه با سس سرو می‌شود. در فروشگاه های مدرن ماهی فروشی ایران نیز امکان خریداری آن وجود دارد

 

  رول ساکه همراه با سس سویا

تهیه و نگارش: سرکار خانم مهندس مریم احمدی

 

نویسندگان وبلاگ:
دوستان من:
کدهای اضافی کاربر :