مدیریت شیلات Fishery Management
دکتر افشین عادلی - عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و کارشناس رسمی دادگستری در رشته شیلات
کلمات کلیدی مطالب
نویسنده: افشین عادلیAfshin Adeli - ٤ بهمن ۱۳۸٩

sa

آبزیان به عنوان غذای سلامتی به دلیل برخورداری ازکالری وپروتئین بالا (11 تا 24٪) با قابلیت هضم 96٪ و همچنین وجود چربی غیراشباع امگا3 که مصرف مداوم آن باعث کاهش میزان چربی و کلسترول خون می‌گردد اهمیت بسزایی در جیره غذایی مردم جهان دارد. ماهی دارای لیزین زیاد و منبع خوبی از نظر املاحی نظیر کلسیم و فسفر و آهن، ویتامینA وD، تیامین، ریبوفلاوین و چند عنصر اندک، اما مهم می‌باشد. اثر آن در درمان بسیاری از امراض مثل کاهش فشار خون و پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، رماتیسم، ذات الریه، سردرد‌های میگرنی، بیماری‌های کلیوی و آسم و آمفیزم، افسردگی، بیماری خشکی چشم و گواترآندمیک به اثبات رسیده است. و در رشد چشم، مغز و ضریب هوشی کودکان، حفظ پوست و بافت‌ها در افراد مسن و افزایش طول عمر و تثبیت کلسیم بدن و جلوگیری از پوکی استخوان، کاهش فشار عصبی و درد‌های قاعدگی در بانوان نقش دارد و حتی از آن جهت پیشگیری ابتلا به بیماری سرطان (پستان، پروستات، روده بزرگ) و دیابت نام برده شده است و تامین‌کننده اسیدهای چرب ضروری موجود در شیر مادر است و امروزه حتی از 4/9 درصد آبزیان مصرفی انسان دارو تهیه می‌شود، که علاوه بر این به دلیل رشد روز افزون جمعیت جهان یکی از منابع قابل اتکای بشر برای تامین پروتئین است.

 

 

sala

نویسندگان وبلاگ:
دوستان من:
کدهای اضافی کاربر :