مدیریت شیلات Fishery Management
دکتر افشین عادلی - عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و کارشناس رسمی دادگستری در رشته شیلات
کلمات کلیدی مطالب
نویسنده: افشین عادلیAfshin Adeli - ۱٠ خرداد ۱۳٩٠

این گرایش از شیلات که یکی از مهمترین حلقه های رشته شیلات است می تواند انعکاس نتیجه زحمات فعالان شیلات در عرصه تولید و سایر گرایش های شیلات باشد که در واقع محصولات شیلاتی را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد آشنایی دانشجویان با میکروبیولوژی موادغذایی و شناسایی عوامل موثر در فساد و خصوصیات گوشت ماهی عوامل فیزیکی ، بیولوژیک و شیمیایی آلوده کننده مواد غذایی در حین عملیات می تواند آنان را در مشاغل آتی شان موفق گرداند. این گرایش به رشته  صنایع غذایی بسیار قرابت دارد.آشنایی با عوامل موثر برکنترل کیفی و استاندارد های مواد غذایی و کنترل فرآیند تولید و آشنایی با انجماد و شیوه های آن، انواع  تاسیسات برودتی ، عوامل ایجاد کننده طعم ، اصول و روش های نگهداری، فرآوری، بسته بندی و بازاررسانی می تواند فراورده سالم تری را با توجه به نیاز مصرف کنندگان در اختیار آنها قرار دهد و موجب امنیت غذایی با استفاده از ارزش های غذایی ارزشمند ماهی در سبد غذایی خانوار گردد بطوری که زمینه های کار فارغ التحصیلان در محیط های صنعتی از جمله سردخانه ها و آزمایشگاه ها و مراکز عمل آوری و بسته بندی و عرضه فرآورده های شیلاتی خواهد بود. آشنایی با تولید انواع فرآورده های ماهی از جمله کنسرو از دیگر نکات برجسته قابل یادگیری متخصصین این رشته است. این گرایش بر خلاف سایر گرایش ها و فعالیت های شیلاتی را که امکان کار در محیط باز و کاملاً شیلاتی را دارند شرایط کار در محیط های بسته آزمایشگاهی و صنعتی را بیشتر داراست. اگر چه مراکز فعالان این حوزه می بایست در مکان هایی نزدیک و دسترس دریا و منابع آبی باشند ولی در اقصاء نقاط کشور که با تولید و بسته بندی این فرآوده ها سرو کار دارند امکان کار برای فارغ التحصیلان وجود دارد. زمینه ادامه تحصیل در این گرایش تا مقطع دکترای تخصصی نیز در کشور فراهم است.

نویسندگان وبلاگ:
دوستان من:
کدهای اضافی کاربر :