معرفی گرایش عمل آوری فرآورده های شیلاتی

این گرایش از شیلات که یکی از مهمترین حلقه های رشته شیلات است می تواند انعکاس نتیجه زحمات فعالان شیلات در عرصه تولید و سایر گرایش های شیلات باشد که در واقع محصولات شیلاتی را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد آشنایی دانشجویان با میکروبیولوژی موادغذایی و شناسایی عوامل موثر در فساد و خصوصیات گوشت ماهی عوامل فیزیکی ، بیولوژیک و شیمیایی آلوده کننده مواد غذایی در حین عملیات می تواند آنان را در مشاغل آتی شان موفق گرداند. این گرایش به رشته  صنایع غذایی بسیار قرابت دارد.آشنایی با عوامل موثر برکنترل کیفی و استاندارد های مواد غذایی و کنترل فرآیند تولید و آشنایی با انجماد و شیوه های آن، انواع  تاسیسات برودتی ، عوامل ایجاد کننده طعم ، اصول و روش های نگهداری، فرآوری، بسته بندی و بازاررسانی می تواند فراورده سالم تری را با توجه به نیاز مصرف کنندگان در اختیار آنها قرار دهد و موجب امنیت غذایی با استفاده از ارزش های غذایی ارزشمند ماهی در سبد غذایی خانوار گردد بطوری که زمینه های کار فارغ التحصیلان در محیط های صنعتی از جمله سردخانه ها و آزمایشگاه ها و مراکز عمل آوری و بسته بندی و عرضه فرآورده های شیلاتی خواهد بود. آشنایی با تولید انواع فرآورده های ماهی از جمله کنسرو از دیگر نکات برجسته قابل یادگیری متخصصین این رشته است. این گرایش بر خلاف سایر گرایش ها و فعالیت های شیلاتی را که امکان کار در محیط باز و کاملاً شیلاتی را دارند شرایط کار در محیط های بسته آزمایشگاهی و صنعتی را بیشتر داراست. اگر چه مراکز فعالان این حوزه می بایست در مکان هایی نزدیک و دسترس دریا و منابع آبی باشند ولی در اقصاء نقاط کشور که با تولید و بسته بندی این فرآوده ها سرو کار دارند امکان کار برای فارغ التحصیلان وجود دارد.زمینه ادامه تحصیل در این گرایش تا مقطع دکترای تخصصی نیز در کشور فراهم است.

/ 5 نظر / 11 بازدید

با بودن رشته صنایع غذایی و جامعیت آن رشته عمل آوری فرآورده های شیلاتی امری عبث و بیهوده است

مهرداد

ضمن تشکر و تایید پاسخ آقای دکتر عادلی باید به این دوست عزیز فوق دیپلم صنایع غذایی یادآور شد که متاسفانه صدی یک نفر از متخصصان بلندپایه رشته ایشان کمترین تفاوت بین "ماهی و بز" را نمیدانند، اگر فراوری آبزیان به قول ایشان "عبث" است، چرا وضعیت صنایع شیلاتی ما تا پیش از تاسیس رشته شیلات و تخصص فراوری شیلات چنین بود

لحاک

سلام آقای دکتر از درج این مطلب تشکر می کنم, انشالله که بچه های کارشناسی فراوری بخونن و به آینده گرایششون امیدوار بشن. در ضمن دانشجویان صنایع غذایی که میخوان روی ماهی کار کنن دربه در دنبال پایانامه های بچه شیلاتی فراوری می گردند.

مهدی حجتی

باسلام من بسیار خوشحال شدم که در خصوص رشته های فراوری ماهی در این سایت بحث می شود من بعضی نظرات را خواندم ومطلع شدم که دوستان دانشجو در زمینه عمل اوری وفرآوری ماهی ومیگو خیلی بی اطلاع هستند ما در ناحیه قره سو از توابع بندر ترکمن مرکز عمل اوری وفراوری ماهی ومیگو را با ظرفیت تولید 7000تن ماهی در اقلام بسته بندی (استیک -بی سر- تن پاک -شکم خالی- سوخاری- ناگت- سوریمی- همبرگز از ماهی) از ماهی کلیکا-سفید -امور -فیتوفاگ- بیگ هد- کپور -قزل الا- فعالیت دارد- این مجمعه شیلاتی دارای واحد فرآوری وعمل آوری میگو به ظرفیت 1500تن می باشد که براساس سایت گمیشان از نوع میگوی وانامی عملیات عمل آوری وفراوری میگو شامل(p.u.d) (p.t.u) را انجام می دهد وامسال 102 تن تولید میگو داشته ودر سال جدید این مجموعه تولیدی بالغ بر700تن میگو خواهد داشت این مجمعه دارای واحد تولید پودر ماهی وروغن ماهی از کلیکا می باشد وسالانه 500تن پودر تولید می کند این شرکت دارای سیتم انحماد با فرءون به ظرفیت 30تن با دمای 35- تونل و1500تن سردخانه نگهداری می باشد این شرکت از تمامی دست اندرکاران شیلاتی جهت همکاری پژوهشی و فنی وتولیدی دعوت به همکاری می کند این شرکت

مائده

سلام. مرسی خوب بود بیشتر راجع بش توضیح بدید. با تشکر پوراسماعیلی کارشناس مهندسی شیلات و ارشد فراوری..